Viorel Lis – Varsta si Biografie

Viorel Lis este unul dintre cei mai cunoscuți și controversați politicieni din România. Născut pe 17 august 1949 în comuna Șcheia, județul Suceava, acesta a avut o carieră tumultuoasă în lumea politică, dar și în afaceri.

Biografie

Viorel Lis a absolvit Facultatea de Construcții Civile și Industriale din cadrul Institutului de Construcții Iași. După terminarea studiilor, a lucrat ca inginer constructor, dar și ca profesor universitar la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași.

În anul 1990, Viorel Lis a devenit primarul municipiului Iași, poziție pe care a ocupat-o timp de patru mandate consecutive. Acesta a fost cunoscut pentru stilul său direct și lipsit de tact, dar și pentru numeroasele controverse în care a fost implicat.

Pe parcursul carierei sale politice, Viorel Lis a fost membru al unor partide precum Partidul Național Liberal (PNL), Partidul România Mare (PRM) și Partidul Poporului – Dan Diaconescu (PP-DD). Acesta a trecut de la o formațiune politică la alta, adesea generând critici și nemulțumiri din partea opiniei publice.

În afara carierei politice, Viorel Lis a avut și afaceri în domeniul construcțiilor, dar și în industria divertismentului. A fost implicat în organizarea de evenimente culturale și a avut propria emisiune de televiziune, intitulată „Lis Show”.

Varsta

La data de 17 august 2023, Viorel Lis va împlini 74 de ani.

Controverse

Pe parcursul carierei sale, Viorel Lis a fost implicat în numeroase controverse și scandaluri. Acestea au variat de la acuzații de corupție și abuz în funcție, până la declarații controversate și comportament neadecvat în spațiul public. Mulți îl consideră un politician polarizant și un personaj extrem de mediatizat.

Vezi si:  Niculina Stoican - Vârsta și Cariera unei Legendare Voci a Muzicii Populare Românești

Viorel Lis a fost anchetat de mai multe ori de către autorități și a fost judecat în diverse dosare penale. Cu toate acestea, el a negat întotdeauna acuzațiile aduse și a susținut că este victima unui complot politic.

Familie și Viață Personală

Viorel Lis este căsătorit cu Oana Lis și are doi copii. Soția sa a fost de asemenea implicată în politică, ocupând funcția de deputat în Parlamentul României.

Din punct de vedere personal, Viorel Lis este cunoscut pentru stilul său de viață extravagant și aparițiile publice spectaculoase. Acesta și-a creat o imagine de „showman” și a devenit un personaj colorat al vieții politice românești.

Care este starea actuală a lui Viorel Lis?

Viorel Lis este în prezent în afara scenei politice active și s-a retras din viața publică. Nu mai deține funcții politice și s-a concentrat pe afacerile sale personale.

De ce Viorel Lis a fost atât de controversat?

Viorel Lis a fost un politician controversat datorită stilului său direct, declarațiilor neconvenționale și comportamentului său în spațiul public. A fost implicat în numeroase scandaluri și acuzații de corupție, ceea ce a generat nemulțumiri și critici din partea opiniei publice.

Ce alte activități are Viorel Lis în afara politicii?

În afara carierei politice, Viorel Lis a fost implicat în afaceri în domeniul construcțiilor și divertismentului. A organizat evenimente culturale și a avut propria emisiune de televiziune.

Cât de influent a fost Viorel Lis în politica românească?

Viorel Lis a avut o influență semnificativă în politica românească, mai ales în timpul mandatelor sale ca primar al municipiului Iași. Totuși, influența sa a fost controversată, iar opinia publică s-a polarizat în ceea ce privește activitatea sa și metodele folosite.

Vezi si:  Testul Vârstei Mentale: Descoperă nivelul tău de inteligență

Disclaimer:

Acest articol este creat în scopuri informative și nu reprezintă în mod obligatoriu opiniile sau poziția oficială a platformei. Informațiile prezentate sunt bazate pe surse publice și pot exista diferențe de interpretare sau actualizări ulterioare.

Postări similare:

Photo of author

Gabriela Preda

Gabriela este o pasionată de gastronomie și bucătărie internațională. Pe blogul nostru, ea împărtășește rețete delicioase din diverse culturi și încurajează cititorii să își dezvolte abilitățile culinare. Gabriela aduce savoarea și diversitatea în viața celor care urmăresc blogul nostru, oferindu-le inspirație și sfaturi culinare.

Lasă un comentariu